Bokutkast - Tyck Till

Jag har inte skrivit i bloggen mycket för att vissa saker vill man ju inte skriva om på nätet, ja ni fattar. Jag har också haft fullt upp med annat bl.a. försöker jag få ihop till ett hyfsat "bokmanus" eller en novell på fler sidor än de 3,5 som jag har gjort hittills, låt mig höra vad ni tycker :DDet kvava vädret som varnade om åska tryckte mot hennes tinningar när hon gick mot bilen som stod parkerad utan för systembolaget där hon just handlat två vintetror inför helgen.

Hon slängde likgiltigt ner den gröna kassen på golvet i baksätet, satte sig i bilen och började köra hemåt mot Djupegatan där hon bodde i en liten

tvåa fyra trappor upp.

För att vara mitt på dagen, en varm helgdag, så mötte hon inte särskilt många som var ute och sommar åkte. De enda som hon mötte var ett ungt par som kom vandrandes hand i hand efter hamngatan, troligast på väg mot Möljen, där brukade ungdomarna samlas dagar som dessa och äta mjukglass. Surt ökade hon gasen när hon kom till den lilla backen som leder in på Djupegatan, som hastigast slängde hon en blick mot Östra Skolan som reste sig upp mot himlen med sina khaki färgade sten väggar, skolan var en massiv byggnad, hennes gamla skola där hon som7-åring fick lära sig alfabetet och att räkna, där hon som 10-åring bröt näsbenet efter en hård snöpulning av Hasse Markussen så att blodet sprutade, där hon

som 15- åring blev kär för första och enda gången i sitt liv, i den underbara, långa och tystlåtna Olle Svensson.

 

Den lilla hissen i entrén, som trängdes med den minimala trappan, kändes som ren lyx när hon bar på de tunga matkassarna och plastkassen från Systembolaget med, de två vintetrorna, som skar in i handflatorna på henne. Hon makade sig in i hissen och tryckte på knapp nummer fyra. Hissen brummade lite hest och rörde sig långsamt uppåt, hon släppte ner kassarna med en svag duns och torkade svetten ur pannan, hon kände sig klibbig och skulle nog behöva tvätta det långa håret som just nu hängde som en rödblond gardin för ögonen på henne, något som fick henne att automatiskt föra det bakom öronen. Hissen stannade till med en skakig duns.

 

Lägenheten var i en enda röra.

I det lilla köket, inrett i tidigt 50-tal med turkosa skåpluckor och schack rutigt linoleum golv, reste sig ett berg av disk ur diskbänken.

På det nätta lilla köksbordet i ljust furu samsades ett antal tomma vinflaskor med udda ättiketer, en hög med gamla dagstidningar vara av den senaste låg

uppslagen på nöjessidorna bredvid resterna av frukosten från i morse, en urdrucken kopp kaffe och en halväten bit toast. Intill kaffekoppen

låg hennes käraste ägodel, en askkopp i porslin med ett motiv av ”The King Himself”, Elvis Presley. Elvis ansikte syntes dock inte av

p.g.a. alla illaluktande cigarettfimpar som fyllde askkoppen.

Telefonen ringde plötsligt och hon slängde hastigt ifrån sig kassarna på golvet framför köksbänken och rusade in i vardagsrummet för att svara.

”Michelle”

”Hej! Jag heter Lars Wineberg och ringer från…”

Hon slängde hastigt på luren.

”Jävla telefonförsäljare” mumlade hon medan hon gick ut i hallen för att ta av sig skorna som hon inte hade hunnit sparka av sig ännu.

Hon gick tillbaka in i köket och tog upp ett paket Blend Menthol ur matkassen, öppnade det och tände en cigarett som hon förde till munnen och sög på medan hon plockade in matvarorna i kylskåpet.

Hon ställde upp kassen från systembolaget på köksbänken och tog upp

en av vintetrorna, i ett av skåpen ovanför diskbänken hittade hon sina fina vinglas, som hon köpt billigt på IKEA förra hösten, och fyllde ett till hälften med den röda vätskan.

Med vinglas och cigarett i var hand gick hon genom vardagsrummet och stegade ut på den inglasade balkongen där solen sken och gav en kvav men ändå behaglig atmosfär med de två stolarna i rotting, ett litet bord med glasskiva och en liten hylla där hon förvarade några gamla vecktidningar och en del krukväxter.

 

 

 

 

XOXOX Ingrid


F.U.B.A.R

Jag skulle inte vilja säga att jag mår dåligt eller att mitt liv är rent åt helvete för jävligt, det vore såklart en överdrift.
Jag mår bra förutom att allt känns  F.U.B.A.R (= Fucked upp beyond all recognition) bl.a. p.g.a.
  1. Jag hade verkligen hoppats på att jag träffat någon som ville ha mig för mig...tydligen så hade jag jävligt fel.
  2. SD är i Riksdagen!
  3. Jag kommer antagligen torka ut och vissna utan någon som bryr sig- jo visst jag e ung, men inte fan vill jag va platina nunna tills jag e 30!Vi gillar olika!

List #2

 

Hur många har du varit riktigt riktigt kär i? 5 eller 6

Vad tycker du om kärlek? Förrvirrande, plågosam, dyr, läskig....och alldeles, alldeles underbar

När kramade du någon sist? idag ca 19:53, mamma <3

Saknar du någon speciell person?
Jag saknar någon att hålla om, som älskar mig för den jag är, och som kan ta mitt fotografi XD(jag är random)

Har du svårt för att bli kär? Det är snarare tvärtom :/

Är du singel? Så singel man kan bli...tyvärr

När fick du senast en komplimang? 5 minuter sen

HAR DU NÅGONSIN:

Varit medvetslös: En gång när jag sövdes ner för halsmandel-polyp operation

Hånglat med nån riktigt ful: inte hånglat nånsin(ja!)

Hånglat med fler än 50 pers: NEJ

Hånglat med fler än 2 pers på en kväll? *suck* nej

Gjort något riktigt dumt? ja :(

Gjort något du verkligen ångrar? Absolut, har väl alla

Åkt ambulans? Nej

Gjort nåt olagligt? Ja

Fått din mamma att gråta? Ja, förlåt mamma

Slagit ner någon? inte ner men slagit, alla mobbare beware!

Skämts över dina föräldrar? Ja några gånger..men är annars väldigt stolt över dem

Sagt jag älskar dig och menat det? Jag ljugerinte om sånna viktiga saker

Tar du droger? En alkoliserad dryck nångång ibland, har tjuvrökt....annars nej

Dricker du? Vid speciella tillfällen/ Ytterst sällan

Vilka kläder sover du i? nattlinne o trosor

Vad hatar du verkligen? Allt som är fel med denna jord

Är du ensam nu? Ja :´(

Vill du gifta dig? Vadå frågar du? - JA!.....men helt allvarligt, ja om några år o om jag finner han med stor H

Vill du ha barn? Ja, 2-3 st

SENASTE PERSONEN SOM:

Sov i din säng? Jag

Såg dig gråta? min katt?

Fick dig att gråta? rollbesättningen i "My First Mister" där snackar  vi tår drypare

Du delade en dricka med? Mamma o pappa och en X-cider lemon

Du gick på bio med? Mamma! vi såg Nowhere boy

Skällde på dig? morsan

Sa någonting till dig och vad var det? Pappa sa gå och lägg dig XD

DE SENASTE 48 TIMMARNA HAR DU:

Gråtit? Ja, av en sorglig film

Kramat någon? MAMMA!

Pussat någon? ovanstående :P

Köpt någonting?

Sjungit? Japp har haft en låt på hjärnan i 48 timmar nu :P

Saknat någon? Come give me love!

snodd av Daniel Werner

 


SICK AND DRY AND LONELY

*SUCK*  Inte bara att man e ensam och blivit riktigt förkyld, nu har man ännu en sak att lägga till på listan av SKIT som händer i mitt liv, INGET RINNANDE VATTEN- check! Vattenpumpen till brunnen har pajjat efter 35 år i tjänsten så man ska ju egentligen inte klaga med tanke på alla skitprylar med skitkvalité som säljs nu förtiden, ipodar, mp3 o datorer kraschar o slits på bara nått halvår(!)
Men det har väl med konsumtionen och vårat "Slit & Släng" ideal som vi lever
efter att göra, fy fan säger jag bara....
Läste även förra månaden om att våran jord gjort av med årsförbrukningen av resurser och att om vi fortsätter leva som vi gör så har vi inte ett skit vid år 2030(artikeln kan läsas här http://www.wwf.se/press/pressrum/pressmeddelanden/1299337-jordens-resurser-tar-slut-pa-lordag-21-augusti )
- Det var ju just snyggt det, inte bara det att man måste gå igenom 40 års krisen 2030, man måste också tampas med att allt vatten och all skog är antingen totalt förorenat eller bara "över konsumerat"


XOXO Ingrid

RSS 2.0